Over ons

Het Kattenhotel Ooijevaar is begonnen als onderdeel van ons grote huis aan de Stationsstraat in Scheemda. Het kattenhotel  zat al heel snel vol dus toen wij de mogelijkheid hadden om nog een locatie te openen, hebben wij die kans met beide handen aangegrepen. Het Kattenhotel bestaat daarom uit twee locaties. 

Ik ben altijd gek op dieren geweest en met de start van het kattenhotel, ben ik mijn droomleven gaan leiden. Ik vind het een ontzettend leuke uitdaging waar ik iedere dag weer van geniet. Al die verschillende karaktertjes met hun eigen grappige eigenaardigheden. Prachtig vind ik dat om te zien en om mee te mogen maken. Iedere dag probeer ik te bedenken hoe ik de kamers nóg leuker, nóg mooier, nóg luxer kan maken. Al mijn creativiteit probeer ik erin te stoppen en mede daardoor, staat het Kattenhotel nooit stil. 

Zelf heb ik al meerdere jaren een kat in huis waar ik altijd met veel plezier mee knuffel (mede op basis van zijn karakter heb ik het hotel met aparte kamers ontworpen). Maar tja, knuffelen met je eigen kat is natuurlijk niet genoeg kennis om een kattenhotel te starten. En alhoewel ik een paardenhouderij opleiding heb gedaan, zijn katten geen paarden. Dus, eenmaal het besluit genomen om het kattenhotel te starten, heb ik ook het certificaat daarvoor gehaald zodat u zeker weet dat uw kat in veilige handen is!

In de media

Het kattenhotel in Scheemda is bijna altijd volgeboekt

Het is misschien niet het allereerste kattenhotel dat Marielle Ooijevaar uit Scheemda heeft opgericht. Maar alle katten verblijven er wel in hun eigen ‘hotelkamer’.
 

Mariëlle Ooijevaar opent tweede Waldorf Astoria voor katten in haar woonplaats Scheemda

Mariëlle Ooijevaar heeft haar tweede kattenhotel geopend in Scheemda. Het luxe verblijf is gevestigd aan de Torenstraat 3, waar in het verleden De Groot Zonwering was gevestigd. De poezenbeesten ontbreekt het aan niets. Het vijfsterrenresort voor katten kan – met een beetje fantasie – de vergelijking met het Waldorf Astoria in Amsterdam moeiteloos doorstaan. 
 

SCHEEMDA – Vanmiddag heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema de tweede vestiging van Kattenhotel Ooijevaar geopend.

Aan de Torenstraat in Scheemda opende burgemeester Cora-Yfke Sikkema vanmiddag de tweede vestiging van Kattenhotel Ooijevaar; een kleinschalig, huiselijk, luxe kattenhotel volledig gericht op de binnenkat. Het motto van Kattenhotel Ooijevaar is een thuis weg van huis bieden, wanneer een kat bijvoorbeeld vanwege vakantie of een verbouwing tijdelijk elders moet verblijven. In het hotel zitten acht kamers (suites), van standaard tot heel luxe.
 

Ons certificaat​