Snuffelmat

Voor degenen onder ons die ook een hond hebben, is dit misschien al oud nieuws. Maar voor degenen die er nog niet eerder van hebben gehoord, heb ik nieuws. Graag presenteer ik aan jullie: de Snuffelmat!

Een snuffelmat is een geraamte van soepel materiaal waarin fleecerepen zijn geknoopt. De kat zoekt met haar neus naar snoepjes die je tussen de fleecerepen hebt verstopt. Snuffelmatten kun je kant en klaar kopen of zelf maken als je handig bent.

Katten die wat meer gericht zijn op snoepjes vinden dit prachtig om te doen. Niet alle katten vinden het even bijzonder maar voor de katten  die het niet zo bijzonder vinden, zijn er weer andere speeltjes in het hotel. Zoals het een goed hotel betaamt, is er natuurlijk vertier voor iedereen naar zijn/haar behoefte.

Wanneer je begint met een Snuffelmat is het natuurlijk wel zo leuk als de kat het ook leuk vindt. Daarom een paar tips die je kunt volgen om er een succes van te maken:

  • Leer de kat rustig, stap voor stap, wat de bedoeling is;
  • Zorg ervoor dat de kat in het begin snel succes heeft. Zo blijft het leuk. Tip is om dus heel makkelijk te beginnen;
  • Heb geduld, help niet te snel, maar geef de kat de tijd om zelf dingen te ontdekken;
  • Wanneer de kat het niet snapt, maak het dan makkelijker door een stapje terug te gaan;
  • De kat corrigeren is niet handig dus probeer zijn/haar fouten te negeren. Het feit dat hij/zij geen beloning krijgt, is namelijk al informatie genoeg. Door foei of nee te zeggen kan het zijn dat de kat het niet meer leuk vindt en geen andere dingen meer durft of wil proberen;
  • Neem regelmatig pauzes en ga niet te lang door, snuffelen en nadenken is heel vermoeiend (max 10 min.);
  • Indien je merkt dat de kat gefrustreerd raakt , is het te moeilijk. Maak het makkelijker door weer een stap terug te gaan.

Wil je zien hoe een kat dat dan doet? Bekijk de filmpjes hieronder om een impressie te krijgen van gasten in het Kattenhotel die bij ons de Snuffelmat mogen uitproberen.

Wil jij ook een snuffelmat kopen? Ze zijn  in allerlei kleuren en maten te vinden op de site van Pet’s Place. Klik hier om meteen op de juiste pagina te komen of klik op het plaatje hieronder:

Laat je ons weten of jouw kat het ook heeft uitgeprobeerd en hoe jullie het vonden?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *