Een dag in het Kattenhotel

Hoe ziet een dag eruit in het Kattenhotel?

Bezoekers van het kattenhotel vragen vaak aan mij of de katten de hele dag alleen zitten. Zeker niet! De katten krijgen de hele dag door bezoek met verschillende doeleinden. Wanneer ik langs alle kamers loop, noem ik dat een ronde. Dus ik doe iedere dag een ontbijt ronde, knuffelronde, snackronde, enz.

Om maar bij het begin te beginnen, is de eerste ronde de ontbijtronde. Katten eten vaak gedurende de nacht dus ook de katten die geen vlees mogen krijgen, hebben de volgende ochtend weer meer brokjes nodig. Ik wens iedereen eerst een ‘goedemorgen’ en ik geef iedereen ontbijt. Ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag! Het is een win-win situatie want het is ook gelijk een goed begin van mijn dag wanneer de katten op me afkomen en langs mijn benen strijken om mij kopjes te geven en mij ook een goedemorgen wensen.

Nadat iedereen lekker heeft gesmikkeld van het ontbijt, ga ik door naar een net zo belangrijke klus en dat is natuurlijk alle kattenbakken schoonmaken. Een aai over de bol mag niet ontbreken maar de echte knuffelronde komt daarna pas.

Wanneer iedereen voldaan is en lekker ligt uit te buiken, dan begint de knuffelronde. Lekker knuffelen, spinnen, gekriebeld worden op precies het juiste plekje en saampjes van het uitzicht genieten.

Tijdens de middag ga ik zelf lunchen en krijgen de katten een uurtje rust van al die knuffels. 😉 Maar na de lunch, begin ik rustig aan de volgende ronde. In de middag krijgen de katten vaak een snackje en nog een knuffel. Voor de katten die het leuk vinden, maak ik de snuffelmat klaar met wat snackjes. Voor de wat jongere katten haal ik ook nog even de hengel tevoorschijn zodat ze hun energie kwijt kunnen en mogen jagen.

Het fijne van een wat kleiner Kattenhotel is natuurlijk de mogelijkheid om maatwerk te bieden; dus zit er een kat bij die liever niet geknuffeld wil worden maar ook niet alleen wil zijn, dan blijf ik gewoonweg in de kamer zitten om samen tijd te spenderen. Het verblijf in het Kattenhotel dient een vakantie te zijn voor zowel de baas als de kat dus ik luister goed naar de wensen van de kat en doe wat hij/zij aangeeft.

Tussendoor maak ik ook nog een paar foto’s en video’s van de katten zodat alle baasjes ook weer gerustgesteld zijn.

De allerlaatste ronde van de dag is vlak voor het naar bed gaan en is persoonlijk mijn favoriete ronde. In de avond loop ik een laatste keer langs alle kamers. Ik loop langs de kamers om te controleren of iedereen nog water heeft of dat per ongeluk het bakje is omgestoten. Ik controleer of iedereen er goed bij zit en of alles ok is. Een laatste aai over de bol wanneer de katten zich klaarmaken voor bed.

In principe volg ik altijd dezelfde volgorde van kamers en dezelfde volgorde van rondes. Katten zijn een meester in routines ontdekken dus binnen de kortste keren weten katten wanneer ze je kunnen verwachten. Het is dan ook erg leuk om te zien wanneer een kat je niet verwacht en hij/zij je helemaal verbaasd aan kijkt.

Hoe is dat bij jullie? Hebben jullie een vaste routine? Is jouw kat daaraan gewend?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *