Kattengrind

Wanneer bezoekers of baasjes op visite komen bij het Kattenhotel krijg ik vaak het compliment dat de kamers lekker ruiken. Men vraagt wel vaker aan ons welk merk kattengrind wij gebruiken. Eerlijk is eerlijk, wij hebben gemerkt dat niet alleen wij het een fijn kattengrind vinden, maar ook de katten het erg prettig vinden. Het is mij ook wel vaker gebeurd dat een klant hun eigen kattentoilet meebrengt en dat de kat toch ons grind prefereert. Ha! Wat een compliment.

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een kattengrind, kom je van alles tegen. Door zoveel keuze wordt het soms lastig om te kiezen. Vragen die misschien door jouw hoofd gaan zijn bijvoorbeeld: Welk kattengrind is echt goed? Welke kattenbakvulling stinkt niet? Is kattengrind giftig? Hoe vaak moet je kattengrind vervangen? Een hoop vragen die waarschijnlijk zeer bekend klinken! Nou, laten we eens verder kijken. De eerste keuze die je eigenlijk dient te maken is of het kattengrind klontvormend dient te zijn of zonder klontvorming. Persoonlijk vinden wij klontvormend erg fijn omdat het als voordeel heeft dat urine een klont vormt in de kattenbak. Hierdoor kan je met een schepje de urine eruit scheppen en hoef je niet direct de complete kattenbak schoon te maken na ieder plasje.

Om die reden gebruiken wij kattenbakvulling van Biokat’s. Dit bestaat uit enkel natuuraarde- granulaat en wordt gekenmerkt door de sterke, goede klontvormende werking! In het hotel gebruiken wij het grind met een frisse geur. Dit kattengrind bindt geurtjes in het grind. Het absorbeert heel sterk waardoor het erg effectief is. Daarnaast is het ook zeer fijn en zorgt het voor weinig stof.

Wat staat er op de site van Pet’s Place over dit kattengrind en wat zijn de voordelen van een klontvormende kattenbakvulling:

Extra fijne, klontvormende kattenbakvulling van natuurlijk klei

Kattengrit moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor de kat, maar ook voor het baasje. Biokat’s Micro Fresh is een kattenbakvulling die voor de kat fijn is om te gebruiken en die voor het baasje lekker ruikt en makkelijk schoon te maken is. Dit extra fijne kattengrit heeft een absorptievermogen van 300%! Daarnaast zijn de fijne korrels ook heel geschikt voor gevoelige kattenpootjes. Micro Fresh heeft een heerlijke zomergeur.

Het grit heeft een hoge effectiviteit door vlakke klontvorming. 1 liter Micro Classic bindt tot 3 liter vloeistof. Daarnaast heeft dit kattengrit ook een uitstekende geurbinding zodat vieze luchtjes niet voor overlast kunnen zorgen. Je zult merken dat Micro Classic zorgt voor stabiele en vlakke klonten die je eenvoudig uit de kattenbak kunt verwijderen. De kattenbakvulling is tevens stofvrij.

Duurzame productie

Bij Biokat’s wordt ook aan het milieu gedacht. Het grit bestaat uit 100% natuurlijke klei, afkomstig uit gecontroleerde open groeven. Tijdens de mijnbouw wordt er goed op toegezien dat flora en fauna niet worden aangetast. Na de ontginning worden alle bieden door Biokat’s gehercultiveert zodat de natuur weer terugkeert.

Wil jij ook dit grind kopen? Klik hier of op het plaatje hieronder:

 

Niet iedere kat vindt hetzelfde grind fijn en ieder baasje heeft daarnaast natuurlijk ook nog eens zijn of haar persoonlijke voorkeur. Eén van de voordelen van Biokat’s is dat zij meerdere opties aanbieden. Heb je bijvoorbeeld al gezien dat zij ook een ‘vet line’ product aanbieden? Sommige katten hebben wat meer moeite met de kattenbak dan anderen, bijvoorbeeld in situaties van stress. De Biokat’s Diamond Care Vet Line kattenbakvulling bevat een speciale geurstof die katten aantrekt en een rustgevende werking heeft. Zo wordt de zindelijkheid van je kat vergroot. Tevens is het grit stofvrij. De geur die wordt gebruikt is een soortspecifieke geurstof die katten aantrekt en kalmeert.

Ideaal toch? Koop jij liever dit grind in plaats van de Fresh variant, klik dan hier of klik op het plaatje hieronder:

Als wij nou niet Biokat’s zouden gebruiken, wat zou dan onze tweede (of derde) keuze zijn? Hierover volgt binnenkort nog een blog met een top 10 van kattengrind!

Laten jullie weten welk kattengrind jullie gebruiken?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *