Top 10 speeltjes voor katten

Heeft een kat speelgoed nodig? Ja! In het Kattenhotel gebruiken wij natuurlijk volop speeltjes voor alle katten met ieder zo hun eigen voorkeur. Daarom hebben wij een goed beeld van welke speeltjes er populair zijn en welke niet. Dus, wat voor speeltjes vinden katten leuk? Hieronder een lijst van tien must-haves voor ieder huis.

1. Kattentunnel

Een kattentunnel mag in geen enkel huis ontbreken! In een tunnel kan jouw kat namelijk zoveel! Een kat kan rusten, spelen en genieten. Wij hebben deze uitgezocht. Wat zegt Petsplace over de tunnel: De Trixie Fleece Speeltunnel is leuk speelgoed waar jouw kat zich uren mee kan vermaken. De vrolijk gekleurde speeltunnel is gemaakt van fleece. Daarnaast is er in deze tunnel ritselfolie verwerkt dat jouw huisdier niet kan weerstaan!

Hier kun je deze kopen.

  1. Licki mat

 

Origineel bedacht voor honden maar ook katten vinden dit hartstikke leuk! Lickimat Buddy is een echte uitdaging voor jouw huisdier.

Klik hier om de mat te kopen.

  1. Bubbelballetjes

Wat vinden katten het leukste? Dat is voor iedere kat een persoonlijk keuze. Wel kunnen wij zeggen dat deze Beeztees Bubbelballetjes erg populair onder onze katten zijn. Beeztees Bubbelbal is leuk kattenspeelgoed in heldere kleuren. Deze rubberen bubbelbal van Beeztees stuitert door de kamer heen en kan door zijn vorm allerlei onvoorspelbare bewegingen maken. Dit vindt de kat natuurlijk prachtig!

Klik hier om ook de bubbelballetjes te kopen.

  1. Muizen

Waar maak je een kat blij mee? Iedereen weet dat katten gek zijn op muizen jagen.  Daarom kan deze uiteraard niet missen niet missen op de lijst! De Muis van Adori bevat 3 pluche speeltjes. Wij hebben nog nooit meegemaakt dat een kat niet te porren is om met een muisje te spelen dus succes is bijna gegarandeerd!

Klik hier om dezelfde muisjes als ons te kopen.

  1. Cat it Senses Food Maze voor de kat

Wat zijn de beste katten speeltjes? De beste speeltjes zijn wellicht de speeltjes die factoren combineren. Dit speeltje is namelijk niet alleen spel, maar ook goed voor snelle eters. Cat it Senses Food Maze voor de kat is namelijk een voerspeeltje voor katten en kan worden gebruikt door iedere kat. Het heeft er niks mee te maken of het al een volwassen kat of een kitten is. Dit spel stimuleert uw kat om te spelen terwijl het tegelijkertijd ideaal is voor te snelle eters.

Klik hier om ook dit leuke speeltje in huis te krijgen!

  1. Softies – Lama

Het kattenspeeltje met het grootste cute-gehalte is zeker de lama van het merk Kong.

De Softies – Lama van KONG is een hartstikke leuk interactief speeltje voor de kat of een kitten. Wanneer je aan de staart trekt, komt de lama namelijk tot leven. Niet alleen kan je kat ermee spelen, het is ook heerlijk om er lekker mee te knuffelen. Welke kat zou dit nu niet willen? Het speeltje is geschikt voor katten en kittens. De lama maakt geluidjes, is inclusief knisperpapier en catnip.

Klik hier om het speeltje te vinden.

  1. Kong Cat Kickeroo

Een trappelkussentje is erg belangrijk voor katten. Wat zegt Medpets over dit speeltje: Zo’n trappelkussentje is ideaal om aan de kat te geven wanneer ze goed gejaagd hebben. Zo kunnen ze al die opgebouwde energie even kwijt in het kussentje. Zie het als een prooi die ze dan volledig kunnen doden op hun manier. Door er hun klauwen en tanden in te zetten en met hun achterpoten de genadeslag te geven.

De Kickeroo is speciaal ontworpen om aan te vallen, te worstelen en te knuffelen. De staart zorgt ervoor dat de Kickeroo op een echte prooi lijkt.

Klik hier om dit speeltje te kopen.

  1. Frolicat Dancing Dot. Iedereen weet dat katten houden van een spelletje met laser.

 Welke spelletjes vinden katten leuk? Laserspelletje natuurlijk! Met de Frolicat Dancing Dot kun je jouw kat gedurende de dag bezighouden en vermaken. Het makkelijke van dit speeltje is dat je er niet zelf actief mee bezig hoeft te zijn. De bewegende laser stimuleert jouw kat om lekker actief te zijn en op zo’n lasertje gaan katten heerlijk jagen! Je kent de Frolicat Dancing Dot bevestigen waar je maar wilt.

Hier koop je deze.

  1. PetSafe SlimCat

Werken voor je eten! Een voerbal is goed voor iedere kat en houdt ze lang bezig. Een voerspel kan dan ook een handig middel zijn om te zorgen dat uw kat langer over zijn maaltijd doet. Daarnaast zorgt een voerspel voor een uitdaging. De Trixie Cat Activity Snack Box heeft een gegolfde bodem waardoor het voor de kat extra moelijk is om de snoepjes eruit te krijgen.

Hier kun je dit speeltje kopen.

  1. Een snuffelmat

Een minder bekend, maar zeker niet minder leuk, kattenspeeltje is de snuffelmat. Initieel bestemd voor honden maar katten vinden het net zo leuk! Verstop er snoepjes in en laat de kat snuffelen, krabben en bijten tot hij/zij eindelijk het snackje heeft gekregen. Dit kan soms best een tijdje duren waardoor jouw kat hier goed moe van zal worden.

Nog een voordeel van een snuffelmat is dat deze in de wasmachine kan en daardoor erg lang mee kan gaan.

Hier kun je dit speeltje kopen.

Dat was alweer de laatste!  En tja, waar houden katten echt niet van? Wanneer je ze geen aandacht geeft natuurlijk en niet met ze speelt!

Laten jullie weten welk speeltje jullie kat het leukste vindt?

Als laatste een opmerking dat je altijd jouw kat in de gaten moet houden wanneer hij/zij aan het spelen is. Zorg ervoor dat je kat niet zichzelf of jou kan bezeren!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *