Wat is nou echt goed kattengrind?

Wanneer je op zoek gaat naar een kattengrind, kom je van alles tegen. Door zoveel keuze wordt het soms lastig om te kiezen. Want welk kattengrind loopt niet uit? Waarom niet klonterende kattenbakvulling? Of juist wel? Wat kun je gebruiken als kattenbakvulling? En wellicht ook belangrijk, hoe vaak moet je kattengrind vervangen?

Het antwoord op al die vragen is toch grotendeels afhankelijk van de voorkeuren van je kat en van jou zelf. Ik weet nog maar al te goed hoeveel onderzoek en tests ik heb gedaan toen ik mijn eigen kat kreeg. Eenmaal besloten dat het Kattenhotel open ging, begon dat weer van voren af aan. Zoveel factoren om in gedachten te houden. Jij wilt uiteraard niet dat het hele huis onder het grind komt of dat je jouw huis van mijlenver ruikt, maar tja. Als de kat niet de kattenbak wil gebruiken omdat jij zo’n lekker geurende kattenbakvulling hebt uitgekozen, heb je toch maar mooi een probleem. Het is uiteindelijk vaak een beetje zoeken naar wat jullie saampjes fijn vinden. In het hotel hebben wij uiteindelijk meerdere soorten vulling geprobeerd en omdat er zoveel verschillende soorten katten bij ons komen logeren, kunnen wij een top 6 geven van de soorten kattengrit die bij ons erg populair zijn. Hopelijk helpt ons lijstje jullie met kattengrit uitzoeken!

Let wel! Kattengrit voor kittens moeten aan andere vereisten voldoen dan kattengrind voor volwassen katten.

We hebben een onderscheid gemaakt tussen de drie soorten van kattenbakvulling. Klonterend, Silicaat en Niet Klonterend. Lees snel verder om te ontdekken welke wij aanraden! Al onze producten hebben wij uitgekozen tussen Pet’s Place en Zooplus. Wij hebben deze twee grote leveranciers uitgekozen omdat wij daar wel vaker boodschappen doen.

Onze absolute favoriet in de klonterende sectie:

  1. Biokat’s Micro Fresh

Wat zegt Pet’s Place:

Kattengrit moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor de kat, maar ook voor het baasje. Biokat’s Micro Fresh is een kattenbakvulling die voor de kat fijn is om te gebruiken en die voor het baasje lekker ruikt en makkelijk schoon te maken is. Dit extra fijne kattengrit heeft een absorptievermogen van 300%! Daarnaast zijn de fijne korrels ook heel geschikt voor gevoelige kattenpootjes. Micro Fresh heeft een heerlijke zomergeur.

Het grit heeft een hoge effectiviteit door vlakke klontvorming. 1 liter Micro Classic bindt tot 3 liter vloeistof. Daarnaast heeft dit kattengrit ook een uitstekende geurbinding zodat vieze luchtjes niet voor overlast kunnen zorgen. Je zult merken dat Micro Classic zorgt voor stabiele en vlakke klonten die je eenvoudig uit de kattenbak kunt verwijderen. De kattenbakvulling is tevens stofvrij.

Bij Biokat’s wordt ook aan het milieu gedacht. Het grit bestaat uit 100% natuurlijke klei, afkomstig uit gecontroleerde open groeven. Tijdens de mijnbouw wordt er goed op toegezien dat flora en fauna niet worden aangetast. Na de ontginning worden alle bieden door Biokat’s gehercultiveert zodat de natuur weer terugkeert.

Biokat’s Micro Fresh bevat 14 l.

  1. Tigerino Canada Style

Wat zegt Zooplus:

Het kattengrit van Tigerino bestaat uit enkel natuuraarde-granulaat  en wordt gekenmerkt door het snelle en sterke klontvormende werking! Er is eindelijk een kattengrit voor kattenbaasjes, die een kattengritgeur niet fijn vinden of een geursensibele kat hebben: Tigerino Canada Style zonder parfum. Dankzij een unieke formule bindt Tigerino Canada Style zonder parfum de vervelende geurtjes snel en effectief in het kattengrit. Hiermee blijft de kamer fris ruiken. Het kattengrit is bovendien sterk absorberen – het is tot wel vier keer zo effectief als gebruikelijk klonterend kattengrit. Het grit is zeer fijn en zorgt voor weinig stof, minder dan 1% stofvorming!

Tigerino Canada Style Kattenbakvulling Zonder Parfum is gemaakt uit 100% pure natuuraarde en is bovendien vrij van enige kunstmatige toevoegingen.

In de sectie silicaat:

  1. Happy Home silica Crystals

Wat zegt Pet’s place:

Happy Home Silica Crystals is een kattenbakvulling bestaande uit zogenaamde silicakorrels, gemaakt van silicagel. De hoog absorberende korrels nemen vloeistoffen onmiddellijk op en neutraliseren vieze geurtjes zeer snel. Hierdoor wordt de bacteriegroei onderdrukt.

Dankzij de structuur van de silicakorrels wordt vocht gelijk ingesloten, waardoor de buitenkant van de korrels droog aan blijven voelen. De opgenomen vloeistof verdampt geleidelijk waardoor de korrels opnieuw vocht kunnen opnemen. Dit maakt de Silica Crystals zeer zuinig in gebruik. Eén kat heeft met deze vulling tot wel 60 dagen een schone en frisse bak. Ook zijn deze korrels een stuk lichter in gewicht dan bijvoorbeeld kleikorrels, zo is het vervoeren en vullen van de kattenbak een stuk eenvoudiger.

De Silica Crystals dienen vervangen te worden wanneer de korrels geen geur meer opnemen.

  1. Tigerino Crystals kattenbakvulling

Wat zegt Zooplus:

Tigerino Crystals kattenbakvulling stopt geurtjes in secondes dankzij silicaat!

Deze kattenbakvulling absorbeert grote hoeveelheden vloeistof en geuren op een unieke manier: Tigerino Crystals silicaatkatttenbakvulling kan bijna net zoveel vloeistof opnemen als het gewicht van de kattenbakvulling. Urine, geuren en bacteriën worden in secondes geabsorbeerd: vocht verdampt en geurmoleculen blijven gebonden. De vele microporiën van Tigerino nemen het vocht meteen op en houden de kattenbak droog.

En als laatste, de niet klonterende kattenbakvullingen.

  1. Catsan Hygiene Plus

Wat zegt Pet’s place:

Catsan Hygiene Plus is een sterk absorberende kattenbakvulling dat tot wel 3x effectiever geuren absorbeert dan standaard niet-klonterende kattenbakvullingen. Alleen wanneer alles aangenaam schoon is, voelen katten zich bij je thuis pas echt goed in hun vel. Want katten hebben van nature een bijzonder goede reukzin, waardoor ze geuren, zowel aangenaam als onaangenaam, veel sterker waarnemen dan mensen.

Kattenurine is op zich geurloos, maar bij blootstelling aan lucht wordt het afgebroken door bacteriën en zal de bekende ammoniakgeur ontstaan. Het is daarom belangrijk dat kattenbakvulling deze geur voorkomt. Het laatste wat je wil is dat je kat de kattenbak na een aantal plasjes gaat vermijden omdat hij niet lekker ruikt!

Hygiëne Plus bestaat uit fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk die vocht absorberen als een spons. Deze unieke eigenschap voorkomt de vorming van geurtjes tot wel 3x effectiever dan standaard niet-klontvormende kattenbakvullingen. Niet voor niks is Catsan de populairste niet-klonterende kattenbakvulling in heel Europa!

  1. Catsan Smart Pack

Wat zegt Zooplus:

Het nieuwe Catsan Smart Pack wordt gekenmerkt doordat het makkelijk te gebruiken is, het hygiënisch en fris is en bovendien bijzonder duurzaam. Het kattengrit is geschikt voor bijna iedere kattenbak en bestaat uit hygiënische korrel met een absorberende microvlieslaag. Daarnaast blijft de bodem van de kattenbak verrassend schoon en hoeft u niet telkens de gehele kattenbak schoon te maken.

Laten jullie ons weten wat voor kattengrit jullie gebruiken?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *