Wat is echt goed natvoer? Top 6 van natvoer!

Mijn eigen kat krijgt iedere ochtend en avond natvoer. Daarnaast mag hij brokjes eten wanneer hij zin heeft. Tussendoor ook nog één snoepje. Of misschien een likje van mijn Griekse yoghurt (wat ik anderen niet aanraadt!). Dat verklaart natuurlijk ook waarom mijn kleine menneke een buikje heeft. 😉 Er is laatst helaas een blaasontsteking bij hem geconstateerd en hij heeft last van blaasgruis. Toen wij overstapten van zijn vertrouwde Gourmet naar een soort natvoer speciaal voor katten met blaasgruis, was de keuze eigenlijk aan hem. Ik heb verschillende soorten gekocht en welke hij lekker vond, hebben we gehouden. De andere varianten hebben we weggegeven.

Daardoor stond ik wel weer voor de vraag, welk voer is goed natvoer?

Ik moest zelf een keuze maken om hem een selectie voor te kunnen schotelen. Om alle soorten, merken enz. te kunnen analyseren, zou ik wel een tijdje bezig zijn. Nu had ik natuurlijk de mazzel dat er al een beperking was, aangezien het urinary voeding moest zijn. Ik kan me echter goed voorstellen dat het je soms best weleens duizelt want dat heb ik zelf ook.

In Nederland is de regelgeving voor voeding aardig strikt. Dat geldt ook voor diervoeding. Zolang een fabrikant aangeeft dat het ‘totaal’ of ‘compleet’ voer is, betekent dat dat alle mineralen en vitaminen die een kat nodig heeft er in zitten. Er is natuurlijk wel een verschil in kwaliteit.

Wat is natvoer eigenlijk?

Natvoer is gesteriliseerde voeding met 70 tot 80% vocht. Goed natvoer bestaat voornamelijk uit vlees, maar het goedkopere voer bevat soms plantaardig materiaal dat op vlees lijkt. Het is daarom zaak dat je de ingrediënten op het etiket goed leest wanneer je natvoer koopt.

Waar moet je op letten wanneer je natvoer koopt?

Zonder het al te technisch te maken, zal ik hieronder aangeven welke punten belangrijk zijn. Eigenlijk moet je namelijk gewoon kunnen snappen wat je leest zonder dat er allerlei moeilijke dingen staan. Hier kun je op letten:

– Eiwit. Er dient veel eiwit in te zitten voor het onderhoud van spieren, organen en huid;

– Weinig koolhydraten. Dit kan bij katten voor problemen met hun darmen zorgen;

– Ingrediënten die je kunt begrijpen wanneer je het etiket leest;

– Vocht. Voor mij persoonlijk één van de belangrijkste redenen om katten natvoer te

   geven. Katten drinken zelf niet goed dus een handje helpen kan geen kwaad.

Wat is het beste natvoer voor jouw kat?

Na alles te hebben gelezen, wil je wellicht gewoon een simpel lijstje met merken die goed zijn. Of misschien wil je wel het allerduurste merk kopen voor jouw kat, maar kun je je dat niet veroorloven. Hieronder een lijstje met natvoer waarvan ik denk dat het goed is en in verschillende prijscategorieën.

Top 3 van iets duurdere natvoer opties:

1. Prins

Prins Naturecare Cat 200 g - Kattenvoer

Het natvoer bevat hoogwaardig geselecteerde ingrediënten die zorgen voor een smakelijke voeding. Toegevoegde extra’s als cranberries, aloë vera, zeealg of rozemarijn zorgen voor ondersteuning van het lichaam. Katten zijn vaak kieskeurig en hechten veel waarde aan het mondgevoel van hun voeding, daarom heeft NatureCare een structuur van ‘pulled meat’, een soort draadjesvlees. Het natvoer is zeer vochtrijk, ideaal voor katten die van nature slechte drinkers zijn.

2. Biofood

Biofood Organic Menu Kip - Kat

Heerlijke, gezonde en graanvrije natvoeding voor katten van Biofood. Wil jij jouw kat op een verantwoorde manier verwennen? Of mag jouw kat iedere dag heerlijk genieten? Kies dan voor de maatschappelijk verantwoord geproduceerde natvoeding van Biofood! Deze lekkere voeding is GMO-vrij en CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast is draagt deze biologische katten voeding bij aan een gezonde vacht, gezonde tanden en een goede spijsvertering! Tot slot ondersteunt deze voeding de reductie van struviet.

3. Almo Nature

Almo Nature HFC Natural Kipfilet (280 gram)

Top 3 van iets betaalbaardere natvoer opties:

1. Bozita

Bozita Tetra stukjes in Saus 6 x 370 g Kattenvoer

Bozita Tetra stukjes in saus kattenvoer is verkrijgbaar in verscheidene smakelijke, traditionele Zweedse smaken. Het is een compleet en uitgebalanceerde kattenvoeding voor jonge en volwassen katten. Bozita Tetra stukjes in saus is gemaakt van Zweeds vlees, vis en zeevruchten van hoge kwaliteit en het bevat geen soja, granen, suiker, gemalen vlees of conserveringsmiddelen.

2. Animonda

Animonda Carny Adult Voordeelpakket 12 x 200 g Kattenvoer

De natuurlijke voeding van katten draait geheel om vlees, plantaardige bestanddelen zijn voor een soortgerichte en natuurlijke voeding ongeschikt, omdat katten daardoor niet alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgen. Bovendien zijn granen een bron van voedingsonverdraagzaamheden en kunnen vaak moeilijk worden verteerd. Op basis hiervan wordt bij de receptuur van Animonda Carny Adult geheel van het gebruik van granen afgezien. Ook soja, wat eveneens een hoog allergisch potentieel heeft, wordt niet gebruikt. Als belangrijke bron van proteïne zijn alleen verse ingrediënten waaronder hart, long, spiervlees en lever gebruikt.

3. Feringa

Feringa Menu Duo-soorten 6 x 200 g Kattenvoer

De klassieke vleesmenu’s van Feringa bestaan uit ten minste twee eiwitbronnen – 70% vlees of vis en orgaanvlees – gecombineerd met wat lokale groenten of fruit en kruiden. De op de diersoort afgestemde recepturen zijn graanvrij, zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Met de grootste zorg en liefde gemaakt in Duitsland.

Geef jij jouw kat ook natvoer? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welk merk geef jij?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *